IVF doonor-
munarakkudega
Personaalne lähenemine,
kaasaegne tehnoloogia ja
kõrged ravitulemused
Meie labor aitab
kaasa imede sünnile

    Oled oodatud oma esimesele visiidile

    Broneeri aeg viljatusraviarsti vastuvõtule ning saa tagasisidet oma viljakusele ning soovitusi viljakuse säilitamiseks.

    Põhjalik tagasiside juba esmasel visiidil

    Meie kogenud viljatusraviarstid hindavad lastetuse põhjuseid, teostavad vajalikud uuringud ja analüüsid. Esmane visiit (1h) koos ultraheliuuringuga maksab 150 EUR.

    Mis on IVF doonormunarakkudega?

    Kehaväline viljastamine doonormunarakkudega tähendab, et naise munarakkude asemel kasutatakse doonori munarakke, mis viljastatakse laboris naise partneri või doonorseemnerakkudega. Arenev embrüo siirdatakse last sooviva naise emakasse.  Next Fertility Nordic kliinikul on aktiivne doonorlusprogramm ning meil on oma biopank, kus on lai valik doonormunarakke ja doonorseemnerakke. Meie munarakudoonorid on tavaliselt 20-31 aastased, füüsiliselt ja vaimselt terved noored naised, kes on läbinud põhjaliku tervisekontrolli.

    Mis on ravi hind ja mida see sisaldab?

    Next Fertility Nordic kliinikus on võimalik kasutada nii külmutatud kui ka värskeid doonormunarakke. Parima lahenduse teile pakub arst koos doonorite koordinaatoriga. Külmutatud doonormunarakud on tavaliselt juba biopangas olemas ja protseduuri planeerimine toimub seetõttu kiiremini. Värksete doonormunarakkude kasutamine sõltub, millal konkreetne doonor on valmis munarakke loovutama.

    Kehaväline viljastamine doonormunarakkudega pakett al. 6450€.

    Blast2 garantii doonormunarakkudega 8000 €.

      Oled oodatud oma esimesele visiidile

      Broneeri aeg viljatusraviarsti vastuvõtule ning saa tagasisidet oma viljakusele ning soovitusi viljakuse säilitamiseks.

      IVF doonormunarakkudega

      Hind alates: 6450€

      • Doonori valik ja ettevalmistus
      • Doonori kompensatsioon
      • Doonorite koordinaatori/ IVF kogemusnõustaja konsultatsioon
      • IVF õe konsultatsioon
      • Laboratoorsed protseduurid. Sperma ettevalmistus, kehaväline viljastamine 
      • Embrüo kultiveerimine EmbryoScope inkubaatoris
      • Embrüo siirdamine

      Lisatasu: visiidid, ultraheliuuringud, analüüsid, ICSI (värskete doonormunarakkude puhul),  koordineerimistasu (välismaal elavale patsiendile), ravimid, embrüote külmutamine ja säilitamine.

      • Naised, kelle enda munarakkude arv või kvaliteet on langenud. Üldiselt kõik >43 aastased naised.
      • Varajane menopaus või enneaegne munasarjade puudulikkus.
      • Munasarjade puudumine: kaasasündinud või kirurgilise eemaldamise tagajärjel.
      • Teiste kunstliku viljastamise  meetodite korduvad ebaõnnestumised.
      • Oma munaraku kasutamisel päriliku geneetilise haiguse edasikandumise võimalus järglastele, mille ennetamine on  preimplantatsioonilise geneetilise testimise (PGT) abil võimatu.
      • Muud põhjused.

      Milline on
      protsess?

      Doonorid

      1. Doonori valik:

      Next Fertility Nordic kliinikul on aktiivne doonorluse programm ja oma munarakupank. Koostöös teie raviarsti ja doonorite koordinaatoriga leitakse teile sobivad doonormunarakud kiiresti.

      Sperma

      2. Spermaproovi ettevalmistamine:

      Spermaproov valmistatakse ette laboris. Selle eesmärgiks on seemnerakkude viljastamisvõime suurendamine ja optimaalse liikuvuse saavutamine.

      Kultivatsioon

      3. Viljastamine ja embrüo kasvatamine:

      Doonorrakud viljastatakse klassikalise IVF meetodiga või intratsütoplasmaatilise sperma süstimisega (ICSI). Viimane hõlmab iga munaraku jaoks ühe terve seemneraku valimist ja seemneraku süstimist munarakku.

      Endomeetrium

      4. Endomeetriumi ettevalmistus:

      Kui naine kasutab doonormunarakke, siis ei pea ta läbima munasarjade stimulatsiooni vaid piisab ainult naise emaka limaskesta ehk endomeetriumi ettevalmitusest. Oluline on, et endomeetrium oleks embrüo siirdamise ajahetkel vastuvõtlik embrüo kinnitumiseks.

      Embrüo siirdamine

      5. Embrüo siirdamine:

      Embrüo siirdamine on lühike protseduur, mille käigus viib arst peenikese kateetri abil embrüo(d) emakasse. Meie kliinikus saab soovi korral kasutada EmbryoGlue’d, mis suurendab rasestumise tõenäosust. Oluline, et jood enne embrüo siirdamist rohkem vett ja saabuksid protseduurile täis põiega.

      Rasedustest

      6. Raseduse tuvastamine:

      Kahe nädala möödudes peale embrüote siirdamist näitab veretest (hCG), kas embrüo pesastumine on toimunud. Kliinilist rasedust saab tuvastada ultraheliuuringu abil alates raseduse 6. nädalast.

      Soovid alustada?

      Meiega oled hoitud.

      Korduma kippuvad küsimused

      Viljatusravi spetsialisti poole on soovitav pöörduda siis, kui regulaarse ja kaitsmata seksuaalelu elamise korral pole 1 aasta vältel õnnestunud rasestuda. Alates 35-ndast eluaastast on viljatusravi protseduuridega soovitav alustada juba peale 6 kuu möödumist.

      Kõik meie doonorikandidaadid läbivad põhjaliku tervisekontrolli ja geneetilised testid (karotüüp, geneetiliste haiguste kandlus ehk genetic carrier test). Samuti kontrollitakse doonoreid nakkushaiguste suhtes (HIV, HBV, HCV, syphilis, chlamydia, Neisseria gonorrhoaea, Trichomonas vaginalis, HSV2 Igg, CMV Igg/Igm, HTLV 1,2).

      Lisaks läbivad meie doonorid põhjaliku nõustamise ja vaimse tervise hindamise testid. Vajadusel pakutakse doonoritele geeninõustamist.

      Kõige olulisem on see, et meie doonorid oleks füüsiliselt ja vaimselt terved inimesed ja neil on vabatahtlik soov aidata lastetuid paare. Eestis on doonorlus anonüümne ja doonori kohta avaldatakse retsipiendile vaid üldised bioloogilised ning sotsiaalsed andmed: rahvus, nahavärv, haridus, perekonnaseis, laste olemasolu, pikkus, kehaehitus, juuste ja silmade värvus. Neid andmeid kasutatakse retsipiendi jaoks sobiva doonori leidmisel. Munarakupank võimaldab tellida sobivad doonormunarakud doonorite koordinaatori abiga.

      +20 IVF Kliiniku

      8 Laborit

      9 Riigis

      3 Biopanka

      +800 Eksperti